Hoe verwijder je olie- en vetvlekken van natuursteen?

Olie- en vetvlekken op natuursteen: een lastige klus

Olie- en vetvlekken op natuurstenen oppervlakken zijn vaak lastig te verwijderen. Natuursteen, zoals marmer en travertin, heeft een poreuze structuur, waardoor vet en olie makkelijk in de steen trekken. Dit maakt het moeilijk om deze vlekken volledig te verwijderen met gewone schoonmaakmiddelen. Bovendien kunnen veel reinigingsmiddelen de steen beschadigen door hun zure of agressieve samenstelling. Dit kan leiden tot doffe plekken, verkleuringen of zelfs blijvende schade aan het oppervlak. Vooral in keukens en eetruimtes, waar natuursteen vaak wordt blootgesteld aan vet en olie, is een effectieve en veilige reinigingsoplossing essentieel.

Veilig en effectief reinigen met HMK R155 Grondreiniger

HMK R155 Grondreiniger biedt een uitstekende oplossing voor het verwijderen van olie- en vetvlekken van natuursteen. Deze zuurvrije reiniger is speciaal ontwikkeld voor kalkhoudende natuurstenen zoals marmer, solnhofener en travertin, maar werkt ook goed op tegels en plavuizen. HMK R155 verwijdert niet alleen olie- en vetvlekken, maar ook lichte cementsluier, bouwvuil en waslagen zonder de steen te beschadigen. Voor het beste resultaat verdun je HMK R155 met water, afhankelijk van de vervuilingsgraad. Voor zware vervuiling gebruik je een mengverhouding van 1:1 tot 1:5, en voor lichte vervuiling van 1:16 tot 1:20. Breng de oplossing aan met een mop of zachte spons, laat het 10 tot 20 minuten intrekken (zonder dat het opdroogt), schrob het oppervlak en spoel goed na met schoon water. Herhaal deze stappen indien nodig tot de vlekken volledig verdwenen zijn.

Moeller Stone Care

HMK R155 Grondreiniger

Normale prijs €15,95
Inclusief BTW.

HMK R155 Grondreiniger verwijdert effectief olie- en vetvlekken van natuursteen. Zuurvrij en veilig voor kalkhoudende steensoorten.