Hoe reinig je travertin vloeren zonder ze te beschadigen?

Hoe reinig je travertin vloeren zonder ze te beschadigen?

Travertin vloeren schoonmaken zonder schade

Travertin vloeren zijn mooi en duurzaam, maar vereisen speciale zorg om hun uitstraling te behouden. Het grootste probleem bij het reinigen van travertin is dat veel schoonmaakmiddelen de steen kunnen beschadigen. Dit komt doordat travertin een kalkhoudende natuursteen is, die gevoelig is voor zure stoffen. Een verkeerde reiniger kan doffe plekken, verkleuringen of zelfs structurele schade veroorzaken. Naast de gevoeligheid voor zuren, kan travertin ook makkelijk vuil en vlekken absorberen door zijn poreuze aard. Vooral in drukbezochte ruimtes zoals de woonkamer of keuken kan dit een probleem zijn. Cementsluier, bouwvuil en oude waslagen kunnen zich ophopen, wat de vloer er onverzorgd laat uitzien. Dit vraagt om een effectieve, maar zachte reinigingsoplossing.

Gebruik HMK R155 Grondreiniger voor een veilig resultaat

Voor het veilig reinigen van travertin vloeren is HMK R155 Grondreiniger een uitstekende keuze. Dit zuurvrije reinigingsmiddel is speciaal ontwikkeld voor kalkhoudende natuurstenen zoals marmer, solnhofener en travertin. HMK R155 verwijdert lichte cementsluier, bouwvuil en waslagen zonder de steen aan te tasten. Het gebruik van HMK R155 is eenvoudig. Verdun de reiniger met schoon water, afhankelijk van de vervuilingsgraad. Voor zware vervuiling gebruik je een mengverhouding van 1:1 tot 1:5, en voor lichte vervuiling van 1:16 tot 1:20. Breng de oplossing aan met een mop of zachte spons en laat het 10 tot 20 minuten intrekken. Vervolgens schrob je de vloer en spoel je deze goed na met schoon water. Voor het beste resultaat kun je de behandeling herhalen totdat de vloer helemaal schoon is.

Moeller Stone Care

HMK R155 Grondreiniger

Normale prijs €15,95
Inclusief BTW.

HMK R155 Grondreiniger verwijdert cementsluier, bouwvuil en waslagen zonder travertin te beschadigen. Veilig en effectief voor kalkhoudende natuurstenen.