Hoe bereid je natuursteen voor op een nieuwe impregneerlaag?

De uitdaging van het voorbereiden van natuursteen

Natuurstenen oppervlakken, zoals marmer, travertin en andere kalkhoudende steensoorten, vereisen speciale zorg bij het aanbrengen van een nieuwe impregneerlaag. Het grootste probleem hierbij is dat oude impregneerlagen, vuil en resten van schoonmaakmiddelen eerst volledig verwijderd moeten worden. Als dit niet grondig gebeurt, kan de nieuwe impregneerlaag niet goed hechten, wat leidt tot een ongelijkmatige afwerking en verminderde bescherming. Dit is vooral belangrijk in drukbezochte ruimtes zoals keukens, badkamers en gangen, waar de vloer vaak te lijden heeft onder intensief gebruik en vocht.

Effectief reinigen met HMK R155 Grondreiniger

HMK R155 Grondreiniger biedt de ideale oplossing om natuursteen voor te bereiden op een nieuwe impregneerlaag. Deze zuurvrije, intensieve reiniger is speciaal ontwikkeld voor kalkhoudende natuursteen, zoals marmer en travertin, maar werkt ook uitstekend op tegels en plavuizen. HMK R155 verwijdert lichte cementsluier, bouwvuil en oude waslagen zonder de steen te beschadigen. Het gebruik van de reiniger is eenvoudig en effectief: verdun het middel afhankelijk van de vervuilingsgraad (1:1 voor zware vervuiling, tot 1:20 voor lichte vervuiling), breng het aan met een mop of zachte spons, laat het 10 tot 20 minuten intrekken (zonder dat het opdroogt), schrob het oppervlak en spoel goed na met schoon water. Voor het beste resultaat kun je deze stappen herhalen tot het oppervlak volledig schoon is en klaar voor een nieuwe impregneerlaag.

Moeller Stone Care

HMK R155 Grondreiniger

Normale prijs €15,95
Inclusief BTW.

HMK R155 Grondreiniger verwijdert oude lagen en vuil, zodat natuurstenen oppervlakken klaar zijn voor een nieuwe impregneerlaag.